Sjoemelen

Op de maandagmiddag hebben we het fantastische concept wat wij sjoemelen noemen.

Van 16.00 – 17.00 uur de kleinste jeugd die vooral veel bal- en slagvaardigheidsoefeningen doen. Heel erg leuk voor de kinderen om een uurtje extra op de baan te staan waarbij ze tevens een hoop nieuwe kinderen leren kennen. Er wordt ook al geoefend op het spelen van wedstrijdjes. Wanneer de kinderen dit beter leren beheersen, vergroot dit de spelvreugde enorm!! Kinderen mogen tijdens dit uurtje altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen zodat die kunnen kijken of ze tennis leuk vinden.

Van 18.00 – 19.00 uur is er wedstrijdtraining. Waarom is wedstrijdtraining nodig? Wanneer je het spelniveau bereikt dat je op heel veld makkelijk een rally kunt spelen, dan wordt het spelen van wedstrijden steeds belangrijker. Immers, als je op voetbal/korfbal/hockey etc. zit dan train je toch ook niet alleen en speel je geen wedstrijden? Met tennis is dit net zo. Je traint om uiteindelijk een wedstrijd te kunnen spelen. In de tennistrainingen bij Kyle of bij mij train je hier op maar voornamelijk trainen we op de techniek van je slagen. Omdat het uiteindelijk om de wedstrijden gaat wordt het ‘ ouderwetse’ sjoemeluurtje zodanig verandert dat in dit uurtje gericht aandacht besteed gaat worden aan het spelen van wedstrijden.

Wat wordt er geoefend tijdens wedstrijdtraining? In het uur wedstrijdtraining wordt er aandacht besteed aan allemaal problemen die je tegen kan komen tijdens het spelen van wedstrijden in een toernooi of in de competitie. Nog steeds is er soms onduidelijkheid hoe een tie-break gespeeld moet worden; begin je nou altijd op links of bij het eerste punt toch niet? Wie moet er na een tie-break de volgende set beginnen met serveren? Waarom is het niet slim wanneer je buiten het veld staat om de bal langs de lijn te slaan? Moet je bij die korte bal nou wel of niet oplopen naar het net? Of moeilijker: wat is de zwakste slag van de tegenstander en hoe benut ik dat optimaal? De bedoeling is dat we op maandag van 18.00 – 19.00 uur dus hoofdzakelijk wedstrijden spelen en je zult merken dat wanneer je dit regelmatig doet, je spelniveau enorm vooruit gaat!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 635 4344

TV Westzaan

Zuideinde 150 a
1551 EM Westzaan

KVK-nummer

40617207