We mogen vanaf maandag weer tennissen, MAAR...

10 mei 2020


Beste leden, 

De regering heeft bekendgemaakt dat naast de jeugd t/m 18 jaar, ook de senioren vanaf maandag 11 mei as weer mogen tennissen. Vrijdag jl zijn de vernieuwde richtlijnen vanuit de KNLTB, goedgekeurd door het RIVM, hiervoor bekendgemaakt bij alle tennisverenigingen. Bij TV Westzaan volgen we deze richtlijnen. Het bestuur wil alle leden erop wijzen dat wij ervan uitgaan dat leden hun eigen verantwoordelijkheid nemen en dat de richtlijnen niet open zijn voor eigen interpretatie. Het maakt ons niet uit wat u zelf veilig denkt te vinden: onderstaande richtlijnen gelden voor alle leden en hierop wordt geen enkele uitzondering gemaakt. 

Vanaf maandag 11 mei geldt:

-       De 1,5 meterafstandsregel moet door iedereen worden nageleefd.

-       Wanneer je leidt aan koorts, verkoudheid, hoesterigheid, vermoeidheid ed of positief bent getest op COVID-10/corona, blijf je thuis. Ook wanneer een persoon uit je huishouden deze verschijnselen heeft of positief is getest.

-       Voorafgaand aan de les of het vrijspelen worden thuis de handen grondig gewassen.

-       Vrijspelen is toegestaan met een maximum van 2 spelers per baan. (Vanaf juni wordt verwacht dat er een versoepeling komt naar max 4 spelers per baan.)

-       Vrijspelen voor max 4 spelers is ALLEEN toegestaan wanneer de 2 personen die samen aan 1 kant spelen deel uitmaken van hetzelfde huishouden (en daarbij onder 1 dak leven). Voor de tegenstanders geldt hetzelfde principe, ook zij delen samen een huishouden.

-       Trainingen mogen wel plaatsvinden in een groep van max 4 spelers, met de trainer als toezichthouder.

- Jeugd t/m 18 jaar mag alleen vrijspelen met een ouder/volwassene als toezichthouder

-       Vrijspelen mag alleen op voorwaarde dat de baan vooraf is gereserveerd door middel van de KNLTB Club App die is gelinked aan het digitale afhangbord.

-       Er is een vaste reserveringsduur van 55 minuten per baan.

-       Het is niet toegestaan om zonder gemaakte reservering het tennispark te betreden.

-       Het is niet toegestaan in de kantine op het afhangbord een reservering te maken.

-       Zowel doordeweeks als in het weekend is het niet toegestaan om een baan langer dan 55 minuten te reserveren, of om verschillende banen aansluitend aan elkaar te reserveren. Er kan en mag maximaal 1 baan per avond/dag worden gereserveerd.

-       Om alle leden de kans te geven om te kunnen reserveren, vragen we iedereen zich ‘sociaal’ op te stellen. Reserveer geen baan vast op een bepaalde avond op een bepaald tijdstip voor de komende weken. Er is toezicht op de baanreserveringen en daar wij misbruik van het systeem vermoeden kan dit leiden tot schorsing van het lidmaatschap.

-       Na het vrijspelen of de training gaan alle spelers direct naar huis.

-       De bar, kleedkamers en het terras mogen niet worden betreden. De kantine is slechts open voor toiletbezoek met een maximum van 1 persoon per keer.

-       Bidons worden thuis gevuld, niet in de kantine. Er mogen geen consumpties worden genuttigd.

-       In overleg met de voetbalvereniging zal de toegangspoort aan de weg toegankelijk zijn voor voetgangers en gemotoriseerd vervoer op doordeweekse dagen van 08:30-21:30 en in het weekend van 9:00-17:00 uur. Het is dan ook niet mogelijk om buiten deze tijden een baan te reserveren. Let wel: de toegangspoort opent ALTIJD (dus ook buiten de openingstijden) wanneer iemand het park wilt verlaten. Je zit dus nooit opgesloten!)

-       Wanneer de trainers op de club aanwezig zijn, zijn zij officieel toezichthouder, zowel op de leshebbende leden als op vrijspelende tennissers. Je bent als lid verplicht hun instructies, zonder discussie, op te volgen.  

Mocht je niet beschikken over de mogelijkheden om een baan online te reserveren via de KNLTB ClubApp, neem dan even contact op met het bestuur via [email protected] 

We wensen jullie veel tennisplezier en houd een beetje rekening met elkaar! 

Het bestuur

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 635 4344

TV Westzaan

Zuideinde 150 a
1551 EM Westzaan